torstai 10. toukokuuta 2012

Tästä blogikirjoittelusta on hyötyä: päivällä töissä ikkunasta vilkaistessani muistin mikä idea tässä maalauksessa alun perin piti toteuttaa. Jotenkin se oli piiloutunut aivosopukoihin ja vasta nyt tuli esiin. En olisi jatkanut tätä maalausta näin heti, ellen olisi kirjoitellut tänne, vaan olisin jättänyt maalauksen tuohon tilaan missä se oli ties kuinka pitkäksi aikaa. Kirjoittelu sai miettimään kai asiaa.

Kun muistin tuon idean, tiesin etten voisi jatkaa maalausta suoraan tummalta pohjalta. Niinpä piti maalata sävyt taas esiin, ennen kuin voisin kokeilla ideaani. En ehkä saanut ideaani ihan siten kuin olisin halunnut toteutetuksi, mutta nyt maalaus on lähes valmis. Olen aina ollut sitä mieltä, että maalaaminen jo itsessään on arvokasta tekniikan tapailun ja uusien ideoiden saamisen kannalta, joten en turhia harmittele sitä että maalasin tämän niin monien mutkien kautta. Voin toteuttaa tuon idean sitten toisessa työssä, tämänkertaisen työskentelyn tuomien kokemusten myötä.

Ainoa teknisesti vaikea piirre vielä kuivumattomalle pinnalle maalatessa oli että väri siihen piti saada kerralla tai jopa alempi kerros lähti pois hieroessa liikaa pensseliä siihen.
Ei kommentteja: