tiistai 29. toukokuuta 2012

Mitäkähän tästäkin työstä tulee?

Tänään: Pari tuntia maalausta kevään varsinaisten töiden parissa (joista olen enimmät kirjoitukseni laatinut tänä vuonna), iltapäivällä tein flyerin tapaisen tulevaan näyttelyyn, ja nyt illalla odottamaton inspiraatio näyttelyyn tulevaan työhön.

Näyttelyyn tulevien maalausten ideat alkavat olla selvillä, vaikka en niistä valmiiksi ole saanutkaan kuin tuon "flaijerissa" näkyvän. Yksi on kesken, ja neljä odotti aloittamista, kunnes aloin nyt illalla luonnostelemaan aihetta ihan lyijykynällä lehtiöön. Sain aiheen puolitoista viikkoa sitten. Innostuin sitten jo kertaalleen maalatuista pohjista etsimään sopivan kokoisen, johon sitten edelleen lyijykynällä siirsin hahmotelmani. Olisin halunnut jatkaa heti maalaamalla, mutta en viitsinyt lähteä "työhuoneelle" enää yöllä. Muistin öljypastelliliidut, jotka minulla oli jossain vaikka en niitä paljoa ole käyttänyt.

Aloin värittämään intiaania. Eiväthän ne öljypastellit kovin hyvin tarttuneet öljyväri-pohjaan, joten kokeilin sivellä hieman tärpättiä päälle. Tärpättikin on työhuoneella, mutta tyhjän pullon pohjalle oli jäänyt tippa, mikä riitti. Olen muuten siirtymässä täysin tärpättittömään työskentelyyn nyt kun löysin pelkän pellavaöljyn salat. Ehkä tämä on kuvainnollinen tapaus tuosta. Huomenna jatkanen maalausta öljyväreillä, samalla kun ehkä saan valmiiksi kevään varsinaisen projektin.

Ei kommentteja: