tiistai 25. kesäkuuta 2013

6 päivää eli nyt 24 tuntia jäljellä työskentelyaikaa

Työskentelytila ja siinä vietettävä aika ovat toimineet ikään kuin kiintopisteinä aiheiden mietinnässä ja muokkautumisessa jo ennalta - sikäli, että aiheita tulee mietittyä muutoinkin kuin tilassa ja aiheet eivät olisi syntyneet ilman tätä päätöstä alkaa työskentelemään. Aiheet jäävät kuitenkin idean tasolle, ellei niitä toteuta eli maalaa - ja sitähän tässä oli tarkoitus tehdä, vaikka saattaisi tuntua, että idea on jo käsitelty tai valmis ilman sen fyysistä toteutustakin.

Eli jos en olisi alun perin toteuttanut tätä ideaa alkaa työskentelemään, kaikki nämä ajatuskulut ja ajatuskehikot olisivat jääneet toteutumatta. On kuitenkin vielä työskenneltävä aiheen parissa, jota aloin miettimään ennen Juhannusta ja neljän päivän taukoa. En tiedä, tuleeko niistä ajatuksista mitään - silti tuo työ on toteutettava, koska olen aikonut niin. Aivan kuten viime viikon alussa, tasan viikko sitten uusia tauluja aloittaessani ja kuten pikkutaulujen kanssa kuun alussa.

Aloitin ison pohjan (95 x 75 cm) tekemisen lisäämällä siihen vihreän sävypohjan, joten olen aloittanut maalaussarjan, jota täällä olen aikonut. Tiivistin taulua / aihetta koskevat ajatukset muutaman lauseen tai ehkä runon muotoon selkeyttääkseni ajatuksiani viime torstaina. Oletko rajoittanut ajatuksiasi sen suhteen, mistä ratkaisu voi tulla? Lisäksi olen alkanut suunnitella jo seuraavaakin, punaista sävypohjaa!


Ei kommentteja: