lauantai 1. kesäkuuta 2013






Tänään 1.6.2013 aloitan työskentelemään galleria Harhassa (Kauppakatu 44 80100 Joensuu) näyttelyvalvonnan ohessa. Toisessa huoneessa (ikonihuone) on esillä Ville Uotilan Punainen harmonia -näyttely. Tässä sinisessä huoneessa, jossa tätä kirjoitan, on esillä kaksi helmikuussa maalaamaani maalausta. Lopun seinätilan täytän tämän kesäkuun aikana uusilla töillä.

Näyttelyni nimi on Kerron taiteen. Nimi viittaa sekä siihen, että kirjaan kokemuksiani ja oivalluksiani tähän blogiin tämän kuukauden ajan työskennellessäni täällä, että siihen ajatukseen ikäänkuin voisin kertoa tai selittää taiteen tyhjäksi. Toisaalta nimi viittaa siihen, että kerron tai kertaan taiteen - ajatuksena se, että aiempi taide synnyttää uutta taidetta.

Minulla on joitakin ideoita valmiina toteutettavien töiden suhteen. Sain idean tällaiseen työskentelymetodiin noin kolme kuukautta sitten, ja siitä lähtien olen mietiskellyt aiheita. On siis jotakin, mistä aloittaa, vaikkakaan en tiedä tarkalleen mitä aion maalata. Se voi olla hyväkin asia, sillä näin mukaan saattaa tulla jotain uutta ja tuntematonta.

Aiheeni ovat sen verran abstrakteja - epämääräisiä tai yleisiä - että hankala niitä on suoraan maalaukseksi saattaakkaan. Pitää koettaa lähestyä näin työskentelemällä. Saatan keksiä jotain kuvaavaa tai osuvaa tai sitten en - ainakin annan mahdollisuuden itselleni ajatella jotakin uutta ja en sulje ajatuksia jo valmiiksi niiden oletettuun ilmestymistapaan.

Tämä ei ole mikään performanssi taiteen tekemisestä, vaan koetan ajatella ensisijaisesti ja kokonaisvaltaisesti teosta ja sen sisältöä enkä niinkään sitä millä tavalla sen teen tai miltä sen tekeminen vaikuttaa tänne blogiin tai muualle. Lisäksi koetan seurata viimeaikaisia ajatuksiani taiteesta, joita tässä blogissa on esillä vanhemmissa teksteissä.

Ei kommentteja: